Oct 29, 2010

Pandangan nakal mata lelaki

Assalamualaikum kepada pembaca.

Malam pasangannya siang,
Jaga pasangannya tidur,
Rajin pasangannya malas,
Dan lelaki pasangannya perempuan.

Kerana perempuan adalah
pasangan kepada lelaki,
maka Allah telah menciptakan bentuk badan wanita
itu dapat memikat hati lelaki.

Pada mata lelaki, perempuan umpama simbol.
Lelaki mempunyai imanginasi yang nakal,
jika tidak dikawal dengan iman,
maka mata lelaki akan menjalar,
ketika terlihat akan kelibat perempuan.

Setiap bentuk badan seorang perempuan,
akan dihayati oleh lelaki,
dengan berbagai-bagai tafsiran nakal nafsu.
Apabila seorang lelaki terlihat seorang perempuan,
perkara pertama yang akan dilihatnya ialah
rambut wanita berkenaan.

Oleh kerana itulah wanita wajib menutup rambutnya.
Apabila rambut wanita itu telah ditutup,
maka mata lelaki akan turun ke bawah,
melihat bentuk lehernya.
Maka wajiblah juga wanita menutup lehernya.


gambar hiasan


Apabila tidak berjaya melihat bentuk lehernya,
mata lelaki akan turun ke bawah,
melihat bentuk payu daranya,
maka wajiblah bagi wanita menutup payu daranya,
dengan melabuhkan tudungnya.

Mata lelaki tidak akan berputus asa,
pandangan mata lelaki akan,
turun lagi melihat bentuk ramping pinggangnya,
maka wahai wanita sekalian,
labuhkanlah pakaian supaya tidak ternampak,
bentuk pinggangmu.

Mata lelaki akan terus turun ke bawah,
melihat bentuk punggungmu,
maka wajiblah wanita membesarkan pakaian,
agar bentuk punggung tidak kelihatan,
dan,
mata lelaki akan cuba untuk melihat bentuk pehanya,
maka janganlah sekali-kali,
wanita memakai kain yang agak ketat,
sehingga terlihat akan bentuk pehamu.

Mata lelaki ini nakal, setelah tidak nampak akan bentuk peha wanita,
mata lelaki akan melihat pada kaki wanita,
maka hendaklah wanita menolong lelaki,
dengan menutup kakinya dengan melabuhkan kain,
atau memakai stoking.
Maka mata lelaki akan kembali ke atas,
melihat akan bentuk tangan wanita,
tolonglah wahai muslimah, agar melabuhkan
tudung menutupi bentuk tangannya yang indah,
daripada pandangan mata lelaki.

Tetapi mata lelaki mempunyai satu lagi penyakit,
setelah tidak ternampak juga akan bentuk susuk tubuh wanita,
mata lelaki mudah tertangkap dengan warna yang menyerlah,
warna yang terang,
jika ianya berada pada tubuh wanita.

Maka oleh itu wahai wanita,
janganlah memakai pakaian yang bewarna terang,
sesungguhnya kamu akan menarik perhatian mata lelaki.
Jika hendak dipakai juga warna2 tersebut,
pakailah untuk suamimu.
Itulah dia wahai muslimah,
mata lelaki yang nakal.

Seperti firman Allah :
"Dan tundukkanlah pandanganmu dan jagalah kemaluanmu."


gambar hiasan


Ingat-ingatkanlah wahai muslimin muslimat,
Sekilau-kilau berlian paling menarik untuk dicuri...
Seindah-indah ciptaan adalah yang paling sukar untuk dijaga....

New official logo for Sabily

New brand design for Sabily OS

Assalamualaikum,

Info saya dapat dari meorbu (salah seorng mastermind di sebalik Sabily OS), penukaran logo Sabily secara official. Sebenarnya ni bukan la berita yg latest, cuma sy yg lmbt update sikit. Maaf atas segala kesulitan. Jadi, di sini saya postkn logo terbaru bagi Sabily


New logo


Old logo

That's all for now, till next time i'll update more about Sabily. Insya Allah.

Thanks for reading. Sekian, wassalam.

Oct 25, 2010

3D technology without glasses

Salam to all reader,


video


This is live performance 3D on a building. No 3D glasses needed. I always thought how they done it, it looks really real.

Enjoy it. Thanks for reading

Oct 21, 2010

Pangkor.....Y.E.A.H !.!.! (Part 2)

Salam,

Act, xde pape pn kat sini....dah hbs pun crita psl kt Pangkor. Just nk ltk beberapa kpng gmba photoshoot yg disnap spanjng kt sana. Btw, 1stly, tribute to photographer....


Aizuddin Shaali Masri

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Act, aku nk buat beberapa tambahan kt sini....memandangkn ni ruangan photoshoot, so aku promote skali 1 software yg sesuai dgn bnde2 ni. Adobe Lightroom

Seriously, this software is easy-to-use (user friendly), nice interface. Even a beginner can do it. Just try it and look the difference.



Adobe Photoshop Lightroom 3.....best for picture finishing


This is the interface preview...


So, if anyone interested, you can download it here...it's FREE.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

So, back we are in our photoshoot session. I just upload some of the picture, of course not all of it. Gonna take like a whole day if wanna upload all of it. Contain around 500+ picture. So, have some fun. Do enjoy the picture.


























With that, wassalam....

Thanks for viewing.

Oct 11, 2010

Pangkor.....Y.E.A.H !.!.! (Part 1)

Salam,

Rasanya dah lama dh hati ni trgerak nk post psl bnde ni, tapi apakan daya...ada je aral melintang. Macam2 alasan yang menyebabkn niat menulis trpaksa ditangguhkan. Akhirnya hari ni, dpt la aku laksanakn hajat yg trpendam ni. So, artikel kali ni just nk menceritakn saat2 aku menghabiskn cuti tamatnya short semester U1 aku selama seminggu. Percutian ke Pangkor 2 hari, 1 mlm.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Perjalanan kami bermula pada petang Ahad, 3 Oktober 2010, bertolak dari TBP menuju ke Rawang (rumah Adam Amir) kerana beliau hendak men'settle'kn kerja2nya.






Setelah semuanya selesai, kami memulakn prjalanan konvoi 2 kereta ke Gopeng, Perak pada jam 8 mlm. Perjalanan dimulakn dengan bacaan doa.

Alhamdulillah, kami selamat tiba di Batu Gajah, Perak dalam pukul 11.15 malam. Tmpt tinggal kami smua dh disettlekn awl2 lg. Rumah Mad & Nyai menjadi tmpt persinggahan. Kereta Adam tdo kt umah Mad & kereta paan tdo kt umah Nyai. Esknya pada Isnin, 4 Oktober 2010 kami menerskan prjalnan ke jeti Lumut untk menaiki feri ke Pangkor.



Sempat brgambar di depan umah Nyai seleps ketibaan
Akmal & Amir Aisar dari Ipoh


Sempat singgah di rumah bapk sedara Mad di Tronoh...
rasa penangan kropok lekor Tronoh


Trima kash makcik ats kropok lekor yg dihidangkn....

Akhirnya kami tiba di jeti Lumut....


Tiba di jeti lumut, bersedia utk menaiki feri...


K.A.M.I


Arrive at Jeti Pangkor

Tiba di Jeti Pangkor dalam waktu tgh hari, around 1 pm maybe. Here, we taken by our tourist agent to our resort : Seagull Beach Resort at Teluk Nipah.


Teksi di Pangkor, pink van taxi.
Sweet!!!


Stelah cek-in di resort, memulakn langkah menuju ke pantai




Ntah brposing gaya apa pn aku xtau...


Suasana di waktu terbenam matahari


Di lobi resort, berpakaian I love Pangkor (baju wajib beli kami)


Pd mlmnya, kami dihidangkn dgn barbecue oleh pihak resort....but still, x puas. Cm x kenyang je mkn. Just mkn 2 ketul ayam, 3 ketul ikn, 5 ekor ketam. =)

Disebabkn perutku yg masih ada ruang utk diisi, seleps menjalnkn aktiviti campfire (maaf, tiada gmbar utk ni), kami mencari2 restorn2 utk mengeteh. Aku ngan paan mengidam nk mkn oblong tapi xde rezeki kami nmpknya. Allah itu Maha Kaya. x dpt mkn oblong, kami dihidangkn dgn rezeki yg lbh berat & mengenyngkn. Pandai la plak pakcik rstorn 2 buat ofer kt kami sbb dia nk hbskn stok ikan utk hari tu. Maklumlah, dudk kt pulau, ikan kalo br sehari kt kedai pn dh dikira x fresh. Dat night, we ate :

Ikan pari bakar = RM 35 (2 ekor)
Ikan msk 3 rasa = RM 10
Air sirap 2 jag = RM 24
Nasi putih 11 pnggan = RM 11
Total = RM 80 (lbh kurng cmni la harga)

Alhamdulillah rezeki Allah bagi....kenyang btl perut aku mlm 2. So, our activity for the next day, Tuesday 5th October 2010 : snorkeling





It's great man...


Sempat tgkp gmba b4 blk...

Damn great man, really nice experience i've got during the vacation. So, on that day jugaklah kitorng brtolak smula menuju ke Jeti Lumut dan pulang ke Batu Gajah.

Here's a picture that have shot on the way back to jeti :




Sumwhere in pekan Pangkor

Alhamdulillah, finally our vacation to Pangkor for 2 days 1 night comes to an end. Really had great experience with u guys. Finally, we finally arrived at Jeti Lumut and gonna head back to my friend house at Batu Gajah.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx




Taken at *sumwhere in Perak*....tmpt air trjun & kolam air panas.



じゃ、ね....rasanya dh pnt dh menaip+mengupload gmba ni. Smpai sini je la repot psl prcutianku. Insya Allah brsambung ke Part 2 : Pangkor Photoshoot.

Sekian, wassalam....

p/s : credit to Aizuddin Shaali Masri (Jay) for being a great photographer during da vacation. =)